– Kunstwerken

1.GRAINS (korrels)
Dit programma toont een beeldenstroom op basis van choreografische bewegingen van een danser. De bewegingen lijken te zijn geprint op snel afrollend papier waarbij de beweging en de tijd bevroren worden. Interactief geluidsspel.

Artiesten : Gaëtan Libertiaux & Gaël Bertrand (Superbe), Julien Carlier (danse), Stéphane Orlando (musique), La Film Équipe (captation)
Une coproduction La Clic, CAV&MA, Cie Victor B.

Locatie : Binnenplaats van de Grand Manège (rue Rogier / rue Pépin)

2.GEOMETREE (gegeometreerd)
De vreemde verschijning van GEOMETREE lijkt aan de boom op dit donkere pleintje te hangen, dat zo helemaal lijkt op te fleuren. Een venster, een dobbelsteen, een ufo, … Iedereen is vrij om dit dingetje een eigen interpretatie te geven. Maar hoe blijft het toch in de boom hangen?

Artiesten : La Clic

Locatie : Boom (St-Josephstraat)

3.L’HOMME QUI MARCHE FACE AU VENT (de man die tegen de wind wandelt
L’HOMME QUI MARCHE FACE AU VENT belicht de schijnbare eenvoud van ons bewegende lichaam en verlicht het permanente onevenwicht dat ons vooruit stuwt.

Artiesten : Rémi Brun (gast franse artiest)

Locatie : Provinciaal paleis (Place St-Aubain)

4.BOULE À NEIGE (sneeuwbol)
BOULE À NEIGE is een levensgrote installatie van een typisch voorwerp op onze schoorsteenmantels, dat niemand onberoerd laat. Een uitnodiging om ons sculpturale erfgoed opnieuw te ontdekken. Interactief geluidsspel.

Artiesten : Ontwikkeling :LA CLIC / Les plumes : Mélanie De Groote & Matthieu Collard / De stem : Fanny Gillard / Het geluid design : Stéphane Orlando
Locatie : Waterpomp (Place du Marché aux Légumes)

5.DANS LE VENT (in de wind)
Dit luchtballet speelt met licht en schaduw, en zorgt zo voor een illusie van beweging. Door het licht worden kledingstukken tot leven gewekt, die op het ritme van de lichtsequenties uitgroeien tot levensechte figuren uit een ouderwets bal.
ontdekken. Interactief geluidsspel.

Artiesten : Géraldine Willems, Jean-François Georis (Waoo)

Locatie : Rue Rupplémont (hangende werken)

6.RISE
RISE behandelt de opkomende zon. De zon is maar volledig als je haar reflectie bekijkt. Maar waar het licht zich in beweging zet, vervaagt deze volledigheid. De verandering is onophoudelijk…

Artiesten : Collectif Drash

Locatie : Quai Ferdinand Courtoy (langs de oever van de Samber)

7.BALANÇOIRES (schommels)
BALANÇOIRES is een uitnodiging om te spelen en de handen in elkaar te slaan. De drie schommels in deze nieuwe ruimte bewegen volgens úw schommelritme. Interactief geluidsspel.

Artiesten : Gaëtan Libertiaux, Gaël Bertrand (Superbe)

Locatie : Place Maurice Servais

8.UNDER THE BRIDGE
Best griezelig onder deze brug, vindt u ook niet? Maar een brug is natuurlijk eerst en vooral een ontmoeting tussen twee oevers, tussen twee werelden, waar water en metaal elkaar ontmoeten, waar licht en flows elkaar ontmoeten.

Artiesten : Édouard Little, Lucas Lemage (Glauque)

Locatie : Pont de France

9.sApin (kerstboom)
sApin is een structuur bestaande uit 80 waterreservoirs met achtergrondverlichting op het ritme van uw getik, waarbij de vormen de sfeer van de eindejaarsfeesten opwekken. Interactief werk.

Artiesten : Sébastien Mouffe (Labo M)

Locatie : Confluence (Esplanade)

Il est interdit de grimper sur la structure